Biofilm: strategieën voor preventie en bestrijding

Biofilmdetectie en -bestrijding is een cruciale uitdaging bij het handhaven van hygiëne- en veiligheidsnormen binnen de voedingsindustrie. Biofilms, met hun robuuste en beschermende matrix, bevatten namelijk schadelijke micro-organismen die kunnen leiden tot besmetting en voedselbederf.

Christeyns heeft zijn kennis en ervaring op dit gebied gebundeld en heeft een stapsgewijze methode ontwikkeld voor het detecteren en behandelen van biofilms.

biofilm bestrijden

1. Detectie

Christeyns heeft de gepatenteerde sneltest TBF® 300 ontwikkeld om biofilms op te sporen. Deze handige tester van 125 ml bevat een schuim met een fuchsia kleurstof die zich binnen enkele minuten hecht aan de polymeerlaag van een biofilm. Met deze sneltest kunnen biofilm-broeihaarden snel, eenvoudig en selectief worden geïdentificeerd, zonder dat gespecialiseerd personeel of complexe apparatuur nodig is.

Bovendien reageert het reagens selectief met de polymeermatrix van de biofilm, waardoor het risico op vals-positieve resultaten wordt verminderd.

 

 

Vraag vandaag nog een gratis staal aan!

 

 

biofilm bestrijden

2. Bestrijding

Het bestrijden van biofilm is complex, maar haalbaar mits de juiste aanpak. Specifieke enzymatische detergenten zoals MIDA® ADD 409 AG  kunnen de polymeermatrix breken en desintegreren. Vervolgens kan een biocide* met een breed werkingsspectrum doordringen in de viskeuze massa en de aanwezige micro-organismen doden.

Na het afbreken van de biofilmmatrix moet een desinfectiestap worden uitgevoerd. Het team van Christeyns adviseert graag over de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

 

3. Verificatie en preventie: Christeyns biedt ook ondersteuning bij het controleren en voorkomen van biofilmvorming. Zij implementeren een preventief protocol, evalueren de resultaten en waarborgen de controlemaatregelen.

Klaar om uw hygiënenormen te verhogen en de veiligheid van uw voedingsproducten te garanderen? Ontdek zelf de eenvoud van de  Christeyns’ biofilmdetector TBF® 300. Laat biofilm uw bedrijfsvoering niet langer in gevaar brengen.

Vraag vandaag nog een gratis staal aan!

 

*Gebruik biociden veilig. Lees voor gebruik altijd het etiket en de productinformatie.

Authors

Team CHRISTEYNS

Bedrijf gespecialiseerd in voedselveiligheid, gevestigd in België. Met meer dan 25 jaar ervaring biedt Christeyns innovatieve en effectieve oplossingen voor de specifieke hygiëneproblemen van de levensmiddelenindustrie en veehouderijen, door middel van een breed scala aan producten, apparatuur en diensten voor de juiste reiniging en desinfectie van faciliteiten.

Similar Stories