Weinig sectoren zijn zo hygiënegevoelig als de zuivelindustrie. Of je nu kaas, melk, yoghurt, boter of roomijs maakt, het welslagen van deze kritische processen is sterk afhankelijk van een strikte hygiëne en netheid. In elk fase van de bereiding, van het ophalen van de rauwe melk en het pasteurisatieproces tot de sterilisatie en de aseptische afvulling, heb je efficiënte reinigings- en desinfectiemiddelen nodig. In combinatie met gedetailleerde reinigingsinstructies zorgen we ervoor dat je dag in dag uit de hoogste voedselveiligheidstandaard haalt.

Zorgen voor een schone en veilige omgeving
Kwalitatieve reinigings- en desinfectiemiddelen voor optimale voedselveiligheid
Learn more about Zorgen voor een schone en veilige omgeving
Duurzame oplossingen
De milieu-impact van voedselhygiëneprocessen
Learn more about Duurzame oplossingen
Het juiste materiaal
Gespecialiseerde tools en apparatuur voor reiniging in de zuivelindustrie
Learn more about Het juiste materiaal
Eenvoudig monitoren
Managementinformatiesystemen om reinigingsprocedures, prestaties en productiviteit te optimaliseren
Learn more about Eenvoudig monitoren
Professioneel advies
Onze experts en specialisten helpen je de uitdagingen van de moderne zuivelindustrie aan te gaan
Learn more about Professioneel advies
Opleiding & training
Voedselveiligheid- en hygiënetrainingen voor professionals in de zuivelindustrie.
Learn more about Opleiding & training

Onze producten

De producten uit ons MIDA-gamma zijn volledig toegespitst op de voedingsindustrie. MIDA Flow is bedoeld voor Cleaning In Place (CIP) van o.a. tanks en vulmachines, terwijl onze MIDA Foam producten voor Open Plant Cleaning (OPC) worden gebruikt voor het verwijderen van organisch en anorganisch vuil op apparatuur, vloeren en mallen. Transportbanden en verpakkingsmachines lopen soepel met MIDA Lube, en MIDA Memcare is speciaal ontwikkeld voor membraan- en filterreiniging. Verwijdering van melksteen, biofilmdetectiekits en desinfectieverneveling voor productieruimten zijn voorbeelden in ons ruime assortiment.

Het juiste materiaal

Christeyns biedt een breed assortiment apparatuur aan: centrale en decentrale reinigings- en desinfectiesystemen, doseersystemen, installaties voor ultrasoon reinigen en hygiënesluizen. Specialiteiten zoals droogsmeer- en vernevelsystemen, schuimgeneratoren en vaatwasmachines voor mallen vervolledigen het assortiment.

Eenvoudig monitoren

Onze monitoring- en controlesystemen zorgen ervoor dat je kan produceren conform de voedselveiligheidsprocedures en voldoet aan alle kwaliteitsvereisten en hygiënenormen. De volautomatische INSITE-tool controleert CIP-installaties (Cleaning In Place) en OPC-reinigingsprocessen (Open Plant Cleaning). Voor snelle en eenvoudige hygiënecontroles bieden onze manuele testkits een oplossing.

Duurzame oplossingen

We streven naar reinigingsroutines die besparen op water, energie en productverbruik door een continue optimalisatie van onze processen en systemen. Ons aanbod bevat dan ook diverse producten met een ecolabel. Verder werken we met smeermiddelen om het waterverbruik te beperken, kiezen we voor biologisch afbreekbaar perazijnzuur in plaats van chloorverbindingen en ontwikkelden we twee-in-één reinigings- en desinfectieoplossingen om productverbruik te minimaliseren.

Opleiding en training

Hoe stel je een goed hygiëneplan op? En hoe ga je om met microbiologische technieken en de wetgeving rond voedselveiligheid? Christeyns Academy geeft praktische en theoretische trainingen aan professionals in de voedingsindustrie.

Professioneel advies

We nemen alleen genoegen met de hoogste voedselveiligheidstandaard. Ons toegewijde team van experts ondersteunt je met een flexibele dienstverlening en hygiëneoplossingen op maat.

Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Christeyns is de perfecte partner om de specifieke hygiënebehoeften van de voedingsindustrie te beheren. Het bestaat uit een groep specialisten met uitgebreide technische kennis en ervaring op het gebied van voedselhygiëne en -veiligheid. Een goede reiniging en desinfectie zijn essentiële maatregelen om microbiologische besmetting onder controle te houden, de aanwezigheid van ziekteverwekkers te voorkomen en […]
Read more about Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Artikelen voedingsindustrie

Hygiëne in de pluimveesector

Hygiëne in de pluimveesector

De bacterie die het grootste aantal zoönotische uitbraken veroorzaakt is Campylobacter, gevolgd door Salmonella. Hoewel Listeria niet het grootste aantal…