Of je nu frisdrank, sap, bier, wijn of andere dranken produceert: de installaties moeten gereinigd worden, de flessen gespoeld en de transportbanden gesmeerd. Die routines maken integraal deel uit van het productieproces. Voor brouwerijen is het reinigingsproces extra belangrijk om besmetting met ongewenste micro-organismen in het brouwhuis, de gist-, fermentatie- en opslagtanks te voorkomen. Een grote verantwoordelijkheid, vanaf de allereerste fase van het brouwproces tot aan het vulstation.

getting things clean and safe
Zorgen voor een schone en veilige omgeving
Kwalitatieve reinigings- en desinfectiemiddelen voor een optimale voedselveiligheid
Meer informatie about Zorgen voor een schone en veilige omgeving
Duurzame oplossingen
De milieu-impact van voedselhygiëneprocessen
Meer informatie about Duurzame oplossingen
the right equipment
Het juiste materiaal
Gespecialiseerde tools en apparatuur voor reiniging in de drankenindustrie en brouwerijen
Meer informatie about Het juiste materiaal
Eenvoudig monitoren
Managementinformatiesystemen om reinigingsprocedures, prestaties en productiviteit te optimaliseren
Meer informatie about Eenvoudig monitoren
professional advice
Professioneel advies
Onze experts en specialisten gaan samen met jou de uitdagingen aan van moderne drankenproducenten en brouwerijen
Meer informatie about Professioneel advies
Opleiding & training
Voedselveiligheid- en hygiënetrainingen voor professionals in de drankenindustrie en brouwerijen
Meer informatie about Opleiding & training

Onze producten

De producten uit ons MIDA-gamma zijn volledig toegespitst op de voedingsindustrie. MIDA Flow is bedoeld voor Cleaning In Place (CIP) van o.a. tanks en vulleidingen, terwijl onze MIDA Foam producten voor Open Plant Cleaning (OPC) worden gebruikt voor het verwijderen van organisch en anorganisch vuil op apparatuur, oppervlakken en vloeren. Transportbanden en verpakkingsmachines lopen soepel met MIDA Lube en MIDA Memcare is speciaal ontwikkeld voor membraan- en filterreiniging. Ons uitgebreide assortiment biedt ook verschillende specialties aan zoals producten voor ontkalking, voor verwijdering van biersteen en biofilmdetectiekits.

Het juiste materiaal

Christeyns biedt een breed assortiment apparatuur aan: centrale en decentrale reinigings- en desinfectiesystemen, doseersystemen, hygiënesluizen en schrobzuig- en vloerveegmachines. Specialiteiten als droogsmeersystemen, schuimgeneratoren en vaatwasmachines voor bakken en flessen vervolledigen het assortiment.

Eenvoudige monitoring

Onze monitoring- en controlesystemen zorgen ervoor dat je kan produceren conform de voedselveiligheidsprocedures. Je voldoet hiermee aan alle kwaliteitsvereisten en hygiënenormen. De volautomatische INSITE-tool controleert CIP-installaties (Cleaning In Place) en OPC-reinigingsprocessen (Open Plant Cleaning). Voor snelle en eenvoudige hygiënecontroles bieden onze manuele testkits een oplossing.

Duurzame oplossingen

Water en energie besparen en je productverbruik minimaliseren? We houden rekening met jouw milieuwensen. Ons aanbod bestaat uit producten met een ecolabel, chloorvrije oplossingen en smeermiddelen om je waterverbruik te beperken. Geavanceerde waterzuiverings- en filtersystemen focussen nog meer op de kwaliteit van het proces- en afvalwater voor een duurzame reinigingsroutine.

Opleiding en training

Hoe stel je een goed hygiëneplan op en zorg je voor duidelijke reinigingsinstructiekaarten? En hoe ga je op een goede manier om met de wetgeving rond voedselveiligheid? Christeyns Academy geeft praktische en theoretische trainingen voor professionals in de voedingsindustrie.

Professioneel advies

We nemen alleen genoegen met de hoogste voedselveiligheidstandaard. Ons toegewijde team van experts ondersteunt je met een flexibele dienstverlening en hygiëneoplossingen op maat.

Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Christeyns is de perfecte partner om de specifieke hygiënebehoeften van de voedingsindustrie te beheren. Het bestaat uit een groep specialisten met uitgebreide technische kennis en ervaring op het gebied van voedselhygiëne en -veiligheid. Een goede reiniging en desinfectie zijn essentiële maatregelen om microbiologische besmetting onder controle te houden, de aanwezigheid van ziekteverwekkers te voorkomen en […]
Lees meer Over … Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Artikelen voedingsindustrie

Hygiëne in de pluimveesector

De bacterie die het grootste aantal zoönotische uitbraken veroorzaakt is Campylobacter, gevolgd door Salmonella. Hoewel Listeria niet het grootste aantal…