Viswinkels, slagerijen, bakkerijen, fruit- en groentewinkels: allemaal vallen ze onder food retail. Elke winkel, werkruimte of foodcorner heeft zijn eigen specialiteit met eigen typische tools als messen, koelkasten, machines, snijplanken, toonbanken en plateaus. Het spreekt voor zich dat al die verschillende ruimten en instrumenten strenge kwaliteits- en hygiëneprocedures vereisen. Bovendien vertrouwt de eindklant op jouw vakkundigheid, want een veilige en virusvrije omgeving is de nieuwe hygiënestandaard.

Zorgen voor een schone en veilige omgeving
Kwalitatieve reinigings- en desinfectiemiddelen voor een optimale voedselveiligheid
Learn more about Zorgen voor een schone en veilige omgeving
Duurzame oplossingen
De milieu-impact van voedselhygiëneprocessen
Learn more about Duurzame oplossingen
Het juiste materiaal
Gespecialiseerde tools en apparatuur voor reiniging in food retail
Learn more about Het juiste materiaal
Eenvoudig monitoren
Managementinformatiesystemen om reinigingsprocedures, prestaties en productiviteit te optimaliseren
Learn more about Eenvoudig monitoren
Professioneel advies
Onze experts en specialisten gaan samen met jou de uitdagingen van de moderne food retailbedrijven aan.
Learn more about Professioneel advies
Opleiding & training
Voedselveiligeheid- en hygiënetrainingen voor professionals in de food retailsector.
Learn more about Opleiding & training

Onze producten

Christeyns heeft een uitgebreid en gespecialiseerd assortiment producten ontwikkeld voor reiniging en desinfectie in food retail. Het Symbioz-gamma bestaat uit producten voor industriële vaatwasmachines en schuimreinigers voor Open Plant Cleaning (OPC), die organisch vuil en kalkaanslag verwijderen van apparatuur, oppervlakken, winkelkarren en -mandjes. Daarnaast focussen onze specialties zich op specifieke behoeften in food retail, zoals het reinigen van ovens, koelkasten, diepvriezers, toonbanken en opslagruimten. Oplossingen als twee-in-één reinigings- en desinfectiemiddelen, biociden, bleekmiddelen, producten voor handhygiëne en biofilmdetectiekits vervolledigen het pakket.

Het juiste materiaal

Op zoek naar kwalitatief en professioneel materiaal op maat van jouw specifieke behoeften? Ons portfolio bevat verschillende doseersystemen, borstels, mopsystemen en schrobzuigmachines voor optimale hygiëne.

Eenvoudig monitoren

Het monitoren van reinigingsroutines resulteert niet alleen in een optimalisatie van jouw processen. Je bespaart ook op zaken als water, energie en productverbruik. Onze hygiëneaudits op maat en testkits voor hygiënecontrole helpen daarbij.

Duurzame oplossingen

Het naleven van milieunormen vinden we bij Christeyns een basisvereiste. We leveren extra inspanningen om duurzame producten te ontwikkelen en gaan voor een milieuvriendelijke reinigingsroutine. Daarom omvat ons gamma diverse producten met een ecolabel, 2-in-1 reinigings- en desinfectieoplossingen om waterverbruik te beperken en supergeconcentreerde producten voor minder transportkosten en verpakking. Doe je mee?

Opleiding en training

Hoe stel je een goed hygiëneplan op? En hoe ga je om met microbiologische technieken en de wetgeving rond voedselveiligheid? Christeyns Academy geeft praktische en theoretische trainingen voor professionals in food retail.

Professioneel advies

We nemen alleen genoegen met de hoogste voedselveiligheidstandaard. Ons toegewijde team van experts ondersteunt je met een flexibele dienstverlening hygiëneoplossingen op maat.

Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Christeyns is de perfecte partner om de specifieke hygiënebehoeften van de voedingsindustrie te beheren. Het bestaat uit een groep specialisten met uitgebreide technische kennis en ervaring op het gebied van voedselhygiëne en -veiligheid. Een goede reiniging en desinfectie zijn essentiële maatregelen om microbiologische besmetting onder controle te houden, de aanwezigheid van ziekteverwekkers te voorkomen en […]
Read more about Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Artikelen voedingsindustrie

Hygiëne in de pluimveesector

Hygiëne in de pluimveesector

De bacterie die het grootste aantal zoönotische uitbraken veroorzaakt is Campylobacter, gevolgd door Salmonella. Hoewel Listeria niet het grootste aantal…