Filter

Opleidingen Zoeken

Type training

Cleaning In Place (CIP)

De CIP-bewustmakingscursus behandelt de fundamentele principes van CIP in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Kom meer te weten over de verschillende soorten CIP-systemen, hun belangrijkste procesparameters en de apparatuur en producten die erbij betrokken zijn.

Open Plant Cleaning (OPC)

Deze OPC-cursus geeft inzicht in de fundamentele principes van OPC in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De training helpt de OPC-reinigingsprocedures te begrijpen en veelvoorkomende problemen te herkennen.

Persoonlijke hygiëne voor voedselverwerkers

Persoonlijke hygiëne is essentieel om het risico op voedingsinfecties te verminderen. Handhygiëne, lichaamsverzorging en hygiënisch gedrag in het algemeen zijn daarom cruciaal voor voedselverwerkers om te weten, te begrijpen en in de praktijk te brengen.

Microbiologie in voedselverwerking

Welke ziekten worden door voedsel overgedragen? Hoe kunnen we de betrokken bacteriën identificeren en beheersen? In deze cursus leren we iedereen die verantwoordelijk is voor hygiëneprocedures in een productie- of verwerkingsomgeving voor voedingsmiddelen of dranken over microbiologie.

Basisprincipes van reiniging en desinfectie in de voedingsindustrie

Deze training is relevant voor iedereen die bij het reinigingsproces betrokken is. We geven meer informatie over de basisprincipes van schoonmaken, de chemie die wordt gebruikt in het reinigingsproces, de meest voorkomende reinigingsmethoden en de documentatie en validatie van reinigingsprocedures.

Veilig omgaan met reinigings- en desinfectiemiddelen in de voedingsindustrie

Het gebruik van chemicaliën voor reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie brengt risico’s met zich mee. Door medewerkers te informeren over de samenstelling van de producten, het gebruik en de gevaren kunnen ongevallen worden voorkomen.