Voedselveiligheid is een basisvereiste in elke fase van de productieketen. Als vlees- of visverwerkend bedrijf draag je die verantwoordelijkheid en doe je er alles aan om elk risico te vermijden. Niet alleen voor het gemak en de veiligheid van de eindgebruiker, maar ook uit respect voor de verse producten waarmee je dagelijks werkt.

Onze oplossingen
Kwalitatieve reinigings- en desinfectiemiddelen voor een optimale voedselveiligheid
Meer informatie about Onze oplossingen
Duurzame oplossingen
De milieu-impact van voedselhygiëneprocessen
Meer informatie about Duurzame oplossingen
Het juiste materiaal
Gespecialiseerde tools en apparatuur voor reiniging in de vlees- en visindustrie
Meer informatie about Het juiste materiaal
Eenvoudig monitoren
Managementinformatiesystemen om reinigingsprocedures, prestaties en productiviteit te optimaliseren
Meer informatie about Eenvoudig monitoren
Professioneel advies
Onze experts en specialisten helpen je de uitdagingen van moderne vlees- en visbedrijven aan te gaan
Meer informatie about Professioneel advies
Opleiding & training
Voedselveiligheid- en hygiënetrainingen voor professionals in de vlees- en visindustrie.
Meer informatie about Opleiding & training

Onze producten

De producten uit ons MIDA-gamma zijn volledig toegespitst op de voedingsindustrie.
MIDA Flow is bedoeld voor Cleaning In Place (CIP) van o.a. haken, ketels en rokerijen, terwijl onze MIDA Foam producten voor Open Plant Cleaning (OPC) worden gebruikt voor het verwijderen van organisch en anorganisch vuil op machines, muren en vloeren. MIDA Lube garandeert dan weer een soepel lopend proces bij transportbanden en verpakkingsmachines. Daarnaast bevat ons ruime assortiment diverse specialiteiten zoals desinfectieverneveling, desinfectie met perazijnzuur en quaternaire ammoniumverbindingen en producten voor rookkamers.

Het juiste materiaal

Christeyns biedt een breed assortiment apparatuur en materialen aan: centrale en decentrale reinigings- en desinfectiesystemen, doseersystemen, hygiënesluizen en schrobzuig- en vloerveegmachines. Specialiteiten zoals vernevelsystemen, schuimgeneratoren en vaatwasmachines voor mallen en trolleys vervolledigen het assortiment.

Eenvoudig monitoren

Onze monitoring- en controlesystemen voor OPC (Open Plant Cleaning) zorgen ervoor dat je kan produceren conform de voedselveiligheidsprocedures. Hierdoor voldoe je aan alle kwaliteitsvereisten en hygiënenormen.

Duurzame oplossingen

We streven naar reinigingsroutines die besparen op water, energie en productverbruik door een continue optimalisatie van onze processen en systemen. Ons aanbod bevat dan ook diverse producten met een ecolabel. Verder werken we met smeermiddelen om het waterverbruik te beperken, kiezen we voor biologisch afbreekbaar perazijnzuur in plaats van chloorverbindingen en ontwikkelden we twee-in-één reinigings- en desinfectieoplossingen om productverbruik te minimaliseren.

Opleiding en training

Hoe stel je een goed hygiëneplan op? En hoe ga je om met microbiologische technieken en de wetgeving rond voedselveiligheid? Christeyns Academy geeft praktische en theoretische trainingen voor professionals in de voedingsindustrie.

Professioneel advies

We nemen alleen genoegen met de hoogste voedselveiligheidstandaard. Ons toegewijde team van experts ondersteunt je met een flexibele dienstverlening en hygiëneoplossingen op maat.

Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Christeyns is de perfecte partner om de specifieke hygiënebehoeften van de voedingsindustrie te beheren. Het bestaat uit een groep specialisten met uitgebreide technische kennis en ervaring op het gebied van voedselhygiëne en -veiligheid. Een goede reiniging en desinfectie zijn essentiële maatregelen om microbiologische besmetting onder controle te houden, de aanwezigheid van ziekteverwekkers te voorkomen en […]
Lees meer Over … Voel u veiliger met Christeyns Food Hygiene

Artikelen voedingssector

Hygiëne in de pluimveesector

Hygiëne in de pluimveesector

De bacterie die het grootste aantal zoönotische uitbraken veroorzaakt is Campylobacter, gevolgd door Salmonella. Hoewel Listeria niet het grootste aantal…