Voedselveiligheid is een basisvereiste in elke fase van de productieketen. Als vlees- of visverwerkend bedrijf draag je die verantwoordelijkheid en doe je er alles aan om elk risico te vermijden. Niet alleen voor het gemak en de veiligheid van de eindgebruiker, maar ook uit respect voor de verse producten waarmee je dagelijks werkt.

Onze oplossingen
Kwalitatieve reinigings- en desinfectiemiddelen voor een optimale voedselveiligheid
Meer informatie Over …
Duurzame oplossingen
De milieu-impact van voedselhygiëneprocessen
Meer informatie Over …
Het juiste materiaal
Gespecialiseerde tools en apparatuur voor reiniging in de vlees- en visindustrie
Meer informatie Over …
Eenvoudig monitoren
Managementinformatiesystemen om reinigingsprocedures, prestaties en productiviteit te optimaliseren
Meer informatie Over …
Professioneel advies
Onze experts en specialisten helpen je de uitdagingen van moderne vlees- en visbedrijven aan te gaan
Meer informatie Over …
Opleiding & training
Voedselveiligheid- en hygiënetrainingen voor professionals in de vlees- en visindustrie.
Meer informatie Over …

Onze producten

De producten uit ons MIDA-gamma zijn volledig toegespitst op de voedingsindustrie.
MIDA Flow is bedoeld voor Cleaning In Place (CIP) van o.a. haken, ketels en rokerijen, terwijl onze MIDA Foam producten voor Open Plant Cleaning (OPC) worden gebruikt voor het verwijderen van organisch en anorganisch vuil op machines, muren en vloeren. MIDA Lube garandeert dan weer een soepel lopend proces bij transportbanden en verpakkingsmachines. Daarnaast bevat ons ruime assortiment diverse specialiteiten zoals desinfectieverneveling, desinfectie met perazijnzuur en quaternaire ammoniumverbindingen en producten voor rookkamers.

De productcatalogus voor België komt binnenkort online.

Het juiste materiaal

Christeyns biedt een breed assortiment apparatuur en materialen aan: centrale en decentrale reinigings- en desinfectiesystemen, doseersystemen, hygiënesluizen en schrobzuig- en vloerveegmachines. Specialiteiten zoals vernevelsystemen, schuimgeneratoren en vaatwasmachines voor mallen en trolleys vervolledigen het assortiment.

Eenvoudig monitoren

Onze monitoring- en controlesystemen voor OPC (Open Plant Cleaning) zorgen ervoor dat je kan produceren conform de voedselveiligheidsprocedures. Hierdoor voldoe je aan alle kwaliteitsvereisten en hygiënenormen.

Duurzame oplossingen

We streven naar reinigingsroutines die besparen op water, energie en productverbruik door een continue optimalisatie van onze processen en systemen. Ons aanbod bevat dan ook diverse producten met een ecolabel. Verder werken we met smeermiddelen om het waterverbruik te beperken, kiezen we voor biologisch afbreekbaar perazijnzuur in plaats van chloorverbindingen en ontwikkelden we twee-in-één reinigings- en desinfectieoplossingen om productverbruik te minimaliseren.

Opleiding en training

Hoe stel je een goed hygiëneplan op? En hoe ga je om met microbiologische technieken en de wetgeving rond voedselveiligheid? Christeyns Academy geeft praktische en theoretische trainingen voor professionals in de voedingsindustrie.

Professioneel advies

We nemen alleen genoegen met de hoogste voedselveiligheidstandaard. Ons toegewijde team van experts ondersteunt je met een flexibele dienstverlening en hygiëneoplossingen op maat.

Covid-19: Oppervlaktedesinfectie in de voedingsindustrie

Als het gaat om hygiëne, is de voedingsindustrie misschien wel één van de meest gereguleerde sectoren. De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt bovendien dat voedsel op zich geen bron is voor de overdracht van Covid-19. Desondanks is het toch aangeraden om voorzorgsmaatregelen te nemen bij contact met of het bereiden van voedsel. Handen wassen en het desinfecteren van […]
Lees meer Over … Covid-19: Oppervlaktedesinfectie in de voedingsindustrie

Artikelen voedingssector

Weet wat je eet

Weet wat je eet

7 Juni werd door de VN officieel uitgeroepen tot “World Food Safety Day”.  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en…