Plastic Free July – minder plastic in juli én daarna

Plastic Free July is een jaarlijks wereldwijd initiatief dat mensen aanmoedigt om tijdens de maand juli minder plastic te gebruiken. Voor ons bij Christeyns is plastic- en afvalbeheer een voortdurende zorg, niet alleen in juli. We denken altijd na over hoe we op een veilige en kwalitatieve manier ons plasticgebruik kunnen beperken.

Aangezien plastic een alomtegenwoordig onderdeel is van ons dagelijkse leven, is het onze plicht om manieren te vinden om ons eigen plasticgebruik en dat van klanten te helpen verminderen. Daarom verbeteren we actief onze processen en praktijken om ons afval te verminderen, te hergebruiken, te recycleren en te upcyclen. Zo zoeken we bijvoorbeeld duurzame alternatieven om op die manier minder plastic te gebruiken. We vervangen plastic voor eenmalig gebruik door hernieuwbare alternatieven. We vragen leveranciers om producten in plasticvrije verpakkingen te leveren of geven voorkeur aan bulkleveringen.

We stelden in 2020 het doel om ons totale afval jaarlijks met 5% per geproduceerde ton te verminderen. Onze inspanningen resulteerden echter in een gemiddelde jaarlijkse vermindering van bijna 20% sinds het doel werd gesteld. In 2023 vertaalde zich dit naar 197 ton plastic afval.

waste and plastic disposal

Onze filosofie rond afval is heel eenvoudig. We passen deze hiërarchie van afvalbeheer toe:

Waste and plastic hierarchy

We veranderden een aantal zaken bij de inkoop van goederen: waar mogelijk kopen we in bulk in plaats van in zakken aan, en waar mogelijk kiezen we voor IBC’s die gereinigd en steeds opnieuw gebruikt kunnen worden in plaats van vaten. We geloven dat we hierdoor het grootste verschil kunnen maken voor het milieu en ons plasticgebruik tot een absolute minimum kunnen beperken.

Ontdek hoe wij het verschil maken. Download ons Sustainability Report en lees hoe we meewerken aan een meer duurzame toekomst.

Plastic Free July is voor ons een ideaal moment om de impact van plastic op het milieu te belichten en mee te strijden naar een gedragsverandering. Het initiatief heeft ons geïnspireerd, laat het ook jou inspireren!

Similar Stories

Earth Overshoot Day 2024

Earth Overshoot Day 2024

Earth Overshoot Day marks the date when humanity's annual consumption of resources exceeds the Earth's capacity to regenerate those resources…