Breaking news: krijg 50% subsidie op HydRO-technologie

Vlaamse bedrijven die investeren in waterbesparing, zijn beter gewapend voor de toekomst. Dat is het uitgangspunt van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) om de subsidie voor waterbesparing tijdelijk te verhogen van 30% naar 50%.

Vlaanderen behoort tot de regio’s met de meeste waterschaarste ter wereld. Daarom wil de Vlaamse regering met haar Blue Deal de weg inslaan van circulair watergebruik. Concreet betekent dat ondernemingen die investeren in onder andere regenwater bufferen of water hergebruiken via zuivering, financiële steun kunnen aanvragen.

Ook de HydRO-technologie komt in aanmerking. Deze technologie combineert de zuivering en behandeling van afval-, regen- en grondwater in één systeem.  Dankzij deze technologie kunnen bijvoorbeeld wasserijen met HydRO for laundries minstens 80% van hun proceswater hergebruiken.

Plan je ook een investering in de HydRO-technologie?  Start dan nu jouw aanvraag (technologienummer 201082) en krijg nog tot 31 december 2022, 50% subsidie op jouw HydRO-project.