Officiële opening van nieuw state-of-the-art R&D laboratorium

Op vrijdag 6 oktober vierden we op het Christeyns hoofdkantoor in Gent (BE) de officiële opening van ons nieuwe R&D laboratorium. De medewerkers kregen de kans om het laboratorium te ontdekken tijdens begeleide rondleidingen en genoten van een uitgebreide receptie, in het gezelschap van speciale gasten, waaronder Minister Vincent Van Peteghem, burgemeester van Gent Mathias De Clercq en Schepen Sofie Bracke. Het laboratorium markeert een significante mijlpaal in de inzet van Christeyns voor onderzoek, ontwikkeling en duurzaamheid.

 

Het splinternieuwe R&D lab is ontworpen met het oog op groei en efficiëntie en biedt een ideale werkomgeving voor innovatie. Voor het marktsegment van de professionele textielverzorging bevindt het R&D-laboratorium van Christeyns zich op het hoogste niveau wereldwijd. Samen met applicatiespecialisten, dataspecialisten, sales en engineering zorgden de R&D medewerkers al voor baanbrekende duurzame innovaties die de Europese wasserij-industrie hebben getransformeerd.

 

Een van de voordelen van het uitgebreide nieuwe laboratorium is de mogelijkheid om meer studenten te verwelkomen voor eindwerkstages. Christeyns werkt hiervoor al vele jaren uitstekend samen met UGent, KU Leuven (campus Gent), Odissee en Hogent en Tuinbouwschool Melle.

 

“Met ons nieuwe R&D laboratorium willen we niet alleen de grenzen van innovatie verleggen, maar ook een brug slaan tussen academische excellentie en industrieel succes,” aldus Alain Bostoen, CEO van Christeyns. “Dit laboratorium is een tastbare demonstratie van onze toewijding aan duurzaamheid en vooruitgang in de verschillende sectoren waarin we actief zijn.”

 

“Na 12 maanden hard werk om een leegstaand pand om te vormen tot een state-of-the art R&D afdeling, zijn we blij dat we de ruimte vandaag in gebruik kunnen nemen”, vult COO Jef Wittouck aan. “Het nieuwe laboratorium vertegenwoordigt een investering van ongeveer 2 miljoen euro. We kijken uit naar de positieve impact die deze faciliteit zal hebben, zowel op ons bedrijf als op de bredere gemeenschap.”

 

Voor meer informatie kan u contact opnemen met J. Wittouck op j.wittouck@christeyns.com

Voor meer specifieke informatie over de R&D activiteiten kan u zich richten tot Christian Vermote, Chief Technology Officer, op christian.vermote@christeyns.com