Modern multifunctioneel gebouw in Hongarije

Het nieuwe gebouw van Christeyns Engineering in de Hongaarse hoofdstad Boedapest is uitgerust met computergestuurde machines waarmee we onze doseerapparatuur zelf kunnen maken. “Dat is een grote stap voorwaarts voor Engineering en de hele groep”, zegt onze CEO Alain Bostoen.

“Het multifunctionele gebouw heeft een productiehal van 1.200 m², 600 m² kantoorruimte en 500 m² magazijn om de onderdelen die we nodig hebben om te produceren te stockeren”, zegt onze Hongaarse collega Peter Somodi, Managing Director van Christeyns Hongarije. Het complex ligt vlakbij de luchthaven Ferenc Liszt aan een afslag van de buitenring van Boedapest en is dus vlot bereikbaar. Het heeft een verwarmings- en koelingssysteem met warmtepomp, ventilatie met warmtewisselaar, ledverlichting en driedubbele beglazing. Dat is goed voor het leefmilieu en houdt de energiekosten onder controle.

Momenteel werken 24 mensen in het gebouw. In het kantoorgedeelte hebben we een vergaderzaal voor 30 personen. We kunnen er technische opleidingen, regionale bijeenkomsten en evenementen van de verkoopafdelingen organiseren. Het gebouw huisvest ook een laboratorium voor meer geavanceerde ontwikkeling en testing.

“Het belangrijkste is dat we de ontwikkeling en productie van onze doseerapparatuur in eigen handen nemen in plaats van die uit te besteden”, zegt Peter. Met drie nieuwe computergestuurde CNC-machines gaan we onze doseersystemen Flux-Compact, Flux-Star en Flux-Multi maken. Die zorgen voor een automatische dosering van vloeibare chemicaliën naar wasmachines, wastunnels en wasstraten.

We zullen apparatuur kunnen ontwikkelen en produceren voor de voedsel- en drankindustrie en voor onze professionele hygiëne- en medische divisies