Duaal Leren bij Christeyns

Vanaf schooljaar 2021 biedt Christeyns stageplaatsen aan leerlingen van de studierichting “Chemische Procestechnieken” in de onderwijsvorm Duaal Leren.

Duaal Leren is een initiatief van de Vlaamse overheid. Bij deze studievorm zitten de studenten niet langer alleen op de schoolbanken. Meer dan de helft van de lestijd zijn ze namelijk actief op de werkvloer. De werkgever helpt zo de leerlingen hun studietraject af te ronden en bereidt hen optimaal voor op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie over Duaal Leren kan je hier terecht.

Kenzie en MatthiasDuaal Leren

Voortaan is dus ook Christeyns hiervoor erkend als mogelijke werkgever. We leidden speciaal een mentor op, die instaat voor de persoonlijke begeleiding en opvolging van de leerlingen. De mix van leren op school én in onze productieafdeling betekent zo voor hen een springplank naar een job als procesoperator. Zo krijgen de stagiairs immers direct de goede startkwalificaties mee. Ze leren onder andere om productiegegevens op te volgen, installaties te bedienen en deze aan te sturen vanuit de controlekamer.

Vandaag verwelkomden wij onze eerste enthousiaste stagiair. Kenzie De Smet zal als student Duaal Leren door Matthias Cardoen, zijn mentor op de werkvloer, worden begeleid. We wensen Kenzie het allerbeste en zijn verheugd dat hij deel uitmaakt van de Christeyns familie!