Charity Christeyns & Oleon

Op vrijdag 29 maart deelden we opnieuw, net als in 2017, zeep en wasmiddelen uit in Gent, Overijse en Antwerpen. Aan verschillende vzw’s die zich inzetten voor noodlijdende personen doneren we samen met onze leverancier Oleon flacons hand- en bodywash en drieliterbussen wasmiddel. Zo helpen we kansarme families de persoonlijke hygiëne te verbeteren.

Hulpmiddelen voor lokale acties
In Vlaanderen blijft de armoede stijgen. Uit cijfers van 2016 blijkt dat één op de acht kinderen hier opgroeit in een gezin dat leeft onder de armoedegrens. Gelukkig zijn er tal van liefdadigheidsorganisaties waar ze terecht kunnen voor hulp. Jammer genoeg krijgen deze organisaties veel moeilijker toegang tot hygiëneproducten dan tot voedsel.
Net zoals in 2017 gingen we langs bij Kras Gent, Voedselhulp Overijse en Zenith Antwerpen om zepen en wasmiddelen te doneren aan kansarme gezinnen. Minderbedeelden kunnen bij deze vzw’s terecht voor allerhande hulpmiddelen zoals kledij of eten. Met onze hygiëneproducten dragen wij ook graag ons steentje bij.

Persoonlijke hygiëne is een basisrecht
“Persoonlijke hygiëne is een basisrecht”, legt Jef Wittouck, Managing Director Christeyns, “Als we dat horen, denken we meestal automatisch aan ontwikkelingslanden. Maar soms moeten we niet verder kijken dan onze neus lang is. In Vlaanderen blijft de armoede stijgen. Van de vrijwilligers bij de verschillende vzw’s horen we ook dat de vraag naar hygiëneproducten hoog is.”

Hoe welkom deze producten zijn, bevestigt één van de minderbedeelden in Overijse zelf: “Ik heb zes kinderen en vooral de kleinsten maken zich zoals alle kleine kinderen snel vuil: ze spelen buiten of morsen bij het eten of drinken. Zij moeten zich dagelijks kunnen wassen en ook hun kleren moeten vaak proper gemaakt worden. Zepen zijn echter zeer duur hier in de supermarkt. Ik heb al vaak gevraagd aan de vzw of ze ons aan dergelijke producten kunnen helpen. Maar ze hebben dit maar weinig ter beschikking.”