Van Brazilië langs Portugal naar Gent

Onze toekomst is belangrijk, op verschillende manier. Jonge researchers, nieuwe en groenere technologieën, creatieve inzichten, … Als familiebedrijf hecht Christeyns belang aan een sterk, maar familie personeelsbestand dat bestaat uit experten, stuk voor stuk. Daarom vinden we het belangrijk om ook jongeren de kans te bieden zich on-the-job te ontwikkelen. Wij verwelkomen stagiairs dus met open armen en staan ze graag bij in hun leerproces.

Van Brazilië langs Portugal naar Gent

Zo kan je sinds enkele weken stagiaire Sara terugvinden in het labo van Christeyns. Sara startte haar studies chemical engineering in Brazilië, de coronapandemie deed haar echter beslissen om naar Portugal te verhuizen en haar bachelor diploma daar af te ronden. Voor haar bachelorsstage ging Sara op zoek naar een interessante stageplaats in België en die vond ze bij Christeyns. Dankzij de R&D ervaring die ze al tijdens haar studies in Brazilië mocht opdoen, bleek het een perfecte match. Intussen worden de plannen gesmeed om haar masterdiploma hier in Vlaanderen af te werken.

Hoe Sara in een labo terechtkomt?

Sara groeide op in Rio, in haar directe omgeving was chemie of engineering een onbekend begrip. Met de volle steun van hun ouders, gaf Sara’s broer het voorbeeld en startte hij z’n studies mechanical engineering. Ook Sara kreeg de kans om te gaan studeren. Het was dan ook één van haar professoren die met énorm veel passie kon vertellen over chemie en over de ontelbare toepassingen ervan, die de interesse deed aanwakkeren.

Om de rollen heel even om te draaien, vroegen we aan Sara om Christeyns te beoordelen met een cijfer van 0 tot 10. Waarop ze ons zonder twijfelen een dikke 10 toekende. Misschien omdat haar eigen punten ervan afhangen, maar vooral voor de hulpvaardige collega’s en het mooi uitgeruste lab, wist ze ons te vertellen.

Grote blunders beging ze nog niet tijdens haar stage bij Christeyns, al kan ze wel ‘s zenuwachtig worden als haar mentor een vragenrondje op haar afvuurt. Een portie gezonde stress is natuurlijk part of the game tijdens een stage.

Da’s hoe Sara van Brazilië langs Portugal in Gent terechtkwam.

Dank je wel Sara om het Christeyns team te vervoegen. We wensen jou alle succes in het verder afronden van jouw studies, of dat nu in België, Portugal of Brazilië mag zijn.