Christeyns en Fluid Chemicals NZ bundelen krachten in Nieuw-Zeeland

Met trots kondigen we aan dat we een strategisch partnership zijn aangegaan met onze branchegenoot Fluid Chemicals NZ in Nieuw-Zeeland. Deze joint venture is operationeel sinds 1 april 2023.

Familiebedrijven

Wat deze samenwerking uniek maakt, is het feit dat we allebei familiebedrijven zijn met een lange geschiedenis in hygiëne. Gevestigd in Gent, zijn we in 1946 begonnen als een kleine zeepfabriek. Sindsdien is ons bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler op de wereldwijde detergentenmarkt die innovatieve hygiëneoplossingen aanbiedt voor professionele textielverzorging tot voedselverwerking & detailhandel, professionele reiniging, Life Sciences en medische zorg. Met dit partnerschap willen we onze geografische invloed in de regio Azië-Pacific verder uitbreiden, met een productievestiging in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Fluid Chemicals NZ begon in 1985 als Applied Chemicals NZ met John Anderson als Managing Director. Hij kocht het bedrijf in 1999 en werd een gelicentieerde fabrikant en distributeur van de producten van Applied Chemicals Australia. Het bedrijf werd in 2017 omgedoopt tot Fluid Chemicals NZ. Zijn drie kinderen Mark, Kristen en Ben hebben het bedrijf samen met hun partners overgenomen. Dit partnerschap maakt deel uit van de strategische plannen van het bedrijf om hun aandeel in de reinigings- en hygiënemarkt te vergroten.

Lokale productie

“Met Fluid-Christeyns zullen we in Auckland lokaal produceren voor de Nieuw-Zeelandse markt”, zegt onze CEO Alain Bostoen. “Het bedrijf zal niet alleen actief zijn in detergenten en desinfectiemiddelen. Het zal ook diensten verlenen en de apparatuur verkopen die door de R&D- en engineeringafdelingen van Christeyns zijn ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn onze systemen om detergenten te doseren, afvalwaterkosten te verminderen of water en energie te besparen.”

Familie van experts

Ben Anderson, algemeen directeur van Fluid Chemicals NZ, voegt hieraan toe: “Christeyns begrijpt met zijn technische expertise als geen ander de vele uitdagingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd: wettelijke en milieueisen, kwaliteits- en productiviteitsnormen, innovaties, enz. Nu we ons aansluiten bij een team van meer dan 500 proces- en toepassingsspecialisten, kunnen we het verschil maken en onze klanten helpen hun omzet en duurzaamheid te vergroten”.

De joint venture krijgt de naam FluidChristeyns Ltd. Ben Anderson blijft Managing Director en zijn zus Kristen de Monchy blijft aan als Marketing en Continuous Improvement Manager. De productie site in Auckland blijft behouden, waardoor de werknemers daar kunnen blijven werken. FluidChristeyns Ltd. zal aan meerdere industrieën leveren, van voedselverwerking tot textielverzorging, professionele reiniging en medische zorg.

Top banner foto met van links naar rechts: Alain Bostoen, Ben Anderson, Mark Anderson, Kristen de Monchy and Eric Brouwers

FluidChristeyns Ltd.

5A Andrew Baxter Drive

Airport Oaks, Mangere

New Zealand

www.fluidchem.co.nz