Een zorgeloos gevoel met Christeyns CONNECT

Onze ambitie om klanten te inspireren gaat verder dan het leveren van innovatieve wasmiddelen en oplossingen voor water- en energiebesparing. Onze nieuwe ontwikkeling is een nieuw concept voor hulp op afstand: Christeyns CONNECT.

Dit concept is ontwikkeld om op afstand te helpen bij het snel identificeren en oplossen van eventuele issues dankzij een realtime samenwerking tussen onze experts op afstand en het de medewerkers op locatie dankzij smart glasses-technologie. Met deze oplossing profiteren onze klanten van een hogere productiviteit, terwijl de kosten voor reparatie of reiskosten van experts afnemen.

“De introductie van Christeyns CONNECT is meer dan slechts een stap voorwaarts, het is een sprong naar een nieuw tijdperk van ondersteuning, waarin duurzaamheid centraal staat”, zegt Peter Bauwens, Vice President Laundry Technology Europe. “Deze tool is een game-changer en biedt naadloze assistentie op afstand die niet alleen de klus sneller klaart, maar onze klanten ook kostbare tijd en middelen bespaart.”

Hoe het werkt

Door de Christeyns CONNECT software op de goedgekeurde RealWear smart glasses te activeren, kunnen onze experts op afstend via video- en audiostreaming in realtime zien wat de technische dienst op de wasserij locatie ziet. De monteurs krijgen instructies die in hoge kwaliteit worden weergegeven. Het systeem werkt handsfree, zodat monteurs efficiënter en veiliger kunnen werken.

Geen grenzen

Klanten kunnen de applicatie niet alleen gebruiken voor het oplossen van problemen, maar ook voor interne training, communicatie tussen locaties en procesoptimalisatie. Dit illustreert het potentieel van de applicatie om activiteiten te stroomlijnen en samenwerking over organisatorische grenzen heen te verbeteren. Klanten kunnen ook andere leveranciers uitnodigen om in te loggen op het Christeyns CONNECT-platform, wat naadloze communicatie en live videostreaming mogelijk maakt.

“Door een oplossing voor hulp op afstand aan te bieden, streven we ernaar om onze klanten in staat te stellen hun operationele efficiëntie en kosteneffectiviteit te verbeteren, waarbij tegelijkertijd wordt toegewerkt naar een duurzamere toekomst, besluit Peter Bauwens.

Maak verbinding en neem contact op met je Christeyns vertegenwoordiger voor meer informatie over Christeyns CONNECT.

Download flyer